Sastojci:
300g brašna, 150g šećera u prahu, 200g margarina, 3 jajeta, narendana kora
polovine limuna, malo soli, 750g nakiselih jabuka, 80g kristal šećera, sok od
jednog limuna, 3 supene kašičice ruma, 1 kašika cimeta, 1 dl mleka, kesica
vanile, 2 supene kašike pudinga od
vanile.
Priprema:
Brašno pomešati
sa prah šećerom, dodati komadiće margarina, jedno jaje, malo soli, rendanu koru
limuna i sve izmešati. Od testa formirati jufku koju umotanu u aluminijumsku
foliju treba ostaviti u frižideru pola sata. Oljuštiti jabuke, iseći na tanke
kriške, pomešati sa kristal šećerom,rumom,skokom od limuna i cimetom. Testo razvući,
staviti u formu za pitu tako da krajevi prekrivaju stranice. Ostatak testa iseći
na rezance. Smesu sa jabukama raspodeliti na testo, mleko izmešati sa prah
pudingom, sa 2 preostala jaja, vanilom i preliti preko jabuka. Rezancima testa
prekriti gornji deo pite(kao na slici). Namazati gornji deo pite jajetom i peći
na 200stepeni , 45min.
Uz ovo jelo najlepše je poslužiti čašu
domaćeg kompota od jabuka.
Prijatno!
P.S. Ovaj recept možete pogledati i u novom broju online magazina
Plezir.
Družimo se i na: