Pita od jabuka


Sastojci:
300g brašna, 150g šećera u prahu, 200g margarina, 3 jajeta, narendana kora polovine limuna, malo soli, 750g nakiselih jabuka, 80g kristal šećera, sok od jednog limuna, 3 supene kašičice ruma, 1 kašika cimeta, 1 dl mleka, kesica vanile,  2 supene kašike pudinga od vanile.

Priprema:
Brašno pomešati sa prah šećerom, dodati komadiće margarina, jedno jaje, malo soli, rendanu koru limuna i sve izmešati. Od testa formirati jufku koju umotanu u aluminijumsku foliju treba ostaviti u frižideru pola sata. Oljuštiti jabuke, iseći na tanke kriške, pomešati sa kristal šećerom,rumom,skokom od limuna i cimetom. Testo razvući, staviti u formu za pitu tako da krajevi prekrivaju stranice. Ostatak testa iseći na rezance. Smesu sa jabukama raspodeliti na testo, mleko izmešati sa prah pudingom, sa 2 preostala jaja, vanilom i preliti preko jabuka. Rezancima testa prekriti gornji deo pite(kao na slici). Namazati gornji deo pite jajetom i peći na 200stepeni , 45min.
Uz ovo jelo najlepše je poslužiti čašu domaćeg kompota od jabuka.


Prijatno!

P.S. Ovaj recept možete pogledati i u novom broju online magazina Plezir.


Družimo se i na:
Facebook-u i Bloglovin'-u

Labels: